Spuštena stopalaBolovi rista
Bolovi prednjeg dijela stopala

Jedinstvena nova ortopedija s trenutnim ublažavanjem bolova

Pokreti u terapiji valovima vode donose neposredno i značajno ublaženje bolova Smanjenje trajnog tlaka na bolne točke Znatno poboljšanje cirkulacije krvi u stopalu 

Odakle dolazi bol rista?

Ako nosivom sloju kože ispod stopala nedostaje kapaciteta za nošenje ili snaga za izdržavanje opterećenja težinom tijela, pojavljuje se bol kao posljedica opterećenja.

Genetski smo sposobni za hodanje bosim nogama na tvrdim i neravnim tlima na kojim su stopala različito opterećene. Danas hodamo po sasvim ravnim površinama i u uskim cipelama, koje često imaju fiksiranu podršku stopala što dovodi do jednostranog opterećenja stopala. Posljedica je da cijelu težinu tijela nose uvijek isti dijelovi stopala.

Kad je neki određen sloj kože stopala izložen stalnom opterećenju, s vremenom pojačava, smanjuje se cirkulacija u tom dijelu, jer arterije i kapilare pritisnute su težinom. Stanice kože gube dobavu energije i umore se. Gube dio kapaciteta za nošenje, umiru i tijekom dana se pojavljuje bol. U fazi mira se energija, u prvom redu šećer, ulaže preko cirkulacije krvi u stanice. Zbog toga odmoreno stopalo izdrži dulje opterećenje i zato se problemi pojave ujutro jako rijetko.

Većina bolnih točaka na stopalu nastaje zbog toga jer se s vremenom noga proširuje i koža se nategne. Istovremeno koža na prstima gubi elastičnost i smanjuju se rezerve masti. Ovaj razvoj uzrokovan vremenom limitira i skladištenje energije, a time se smanjuje i kapacitet stopala za podršku, zbog toga je kraće i razdoblje kretanja bez bolova.

Velika je razlika u tome kako ovaj problem opterećuje ljude, zato MEDICOVI jesu napravljeni za različita opterećenja. Što je veći problem, to je deblji MEDICOVI uložak, da može pružiti olakšanje. To, nažalost, ograničava odabir cipela, jer u njima mora biti dosta prostora.​

Proizvodi

Spadnutá klenba

Front

Front

Ortopedski ulošci MEDICOVI-Front pogodni su za svakodnevnu upotrebu kod bolova prednjeg dijela stopala (spušteno stopalo, bolovi u ristu).

Twin-Heels

Twin-Heels

Ortopedski ulošci MEDICOVI Twin Heels pogodni su uglavnom kod bolova u peti (Petni trn, Plantarni fascitis).

T40

T40

Ortopedski ulošci MEDICOVI-T40 pogodni su uglavnom kod jakih bolova u  peti, dijabetičkoj nozi i kod bolova prednjeg dijela stopala.

T45

Ekstra udobnost
T45

Ortopedski ulošci MEDICOVI-T45 pruže najučinkovitije olakšanje od kroničnih bolova stopala, sprječavaju nastanak ulkusa prouzrokovanih polineuropatijom.